Initiatiefnemer Universe of Sales

De initiatiefnemer achter het succes van Universe of Sales is Cees van Asselt. Graag stelt hij zich aan u voor en vertelt hij wat de reden is dat hij Universe of Sales heeft opgericht.

Eerste verkoopopleiding in Nederland

Na de middelbare school was mijn eerste keuze een opleiding verkoop. Helaas bleek dat er geen opleiding bestond waar je het vak kon leren. Toen besloot ik om in de toekomst ervoor te zorgen dat er een goede opleiding in het verkoopvak zou komen. Inmiddels is deze missie werkelijkheid geworden met de eerste verkoopopleiding!

Zelfstudie verkoop

Om mij optimaal voor te bereiden op mijn missie, ben ik eerst praktijkervaring op gaan doen bij zeer uiteenlopende werkgevers. Daarnaast ben ik gestart met het lezen van diverse boeken over verkoop. Per hoofdstuk maakte ik de keuze: past het bij mij en wat kan ik in de praktijk toepassen? Op deze manier ontstond een persoonlijk ontwikkelde studie mét praktijkervaring. Na brede werkervaring in de verkoop op te hebben gedaan, was het enige dat nog ontbrak, de vaardigheid om mijn kennis en kunde over te dragen, ‘training te geven’. Daarom ben ik daarna vijf jaar franchisenemer geweest van een trainingsinstituut. Ook hierbij heb ik steeds de focus gehouden op verkoop en accountmanagement.

Lees meer

Missie wordt werkelijkheid

Vanuit Universe of Sales heb ik een kenniscentrum enthousiast weten te maken voor het vak verkoop. In samenwerking met een groep gedreven accountmanagers, commercieel directeuren en het kenniscentrum is er 2,5 jaar gewerkt aan het formuleren van de opleiding Account Management op MBO niveau 4. De opleiding wordt sinds 1 september 2008 door ROC’s aangeboden als een vierjarige dagopleiding. Om beter aan de vraag naar verkooptalent te voldoen, is ons dienstenpakket door de jaren heen verder uitgebreid en zijn werving & selectie, coaching en training toegevoegd. Om de missie nog verder door te voeren, zal Universe of Sales zich blijven ontwikkelen. De sales coach app, een applicatie waarmee deelnemers via hun smartphone extra coaching krijgen, is hiervan een goed voorbeeld. Eén van de doelstellingen voor de toekomst is daarnaast een dagopleiding als volwaardige commerciële studie of kopstudie MBO/HBO te realiseren! To be continued…

Meer weten?

Share This