Initiatiefnemer Universe of Sales

De initiatiefnemer achter het succes van Universe of Sales is Cees van Asselt. Wie is Cees en wat is zijn missie?

Eerste salesopleiding in Nederland

Na de middelbare school was mijn eerste keuze een opleiding verkoop. Helaas bleek dat er geen opleiding bestond waar je het verkoopvak kon leren. Dat moment besloot ik dat er een goede opleiding in het verkoopvak zou komen. Inmiddels is deze missie werkelijkheid met de eerste verkoopopleiding!

Zelfstudie verkoop

Voor het verwezenlijken van mijn missie, deed ik eerst praktijkervaring op in salesrollen bij uiteenlopende werkgevers. In mijn vrije uren verdiepte ik me in diverse boeken over verkoop. Per hoofdstuk maakte ik de keuze: past het bij mij en wat kan ik in de praktijk toepassen? Met de theorie in combinatie met de praktijk ontwikkelde ik een studie mét praktijkervaring. Het enige wat nu nog ontbrak was de vaardigheid om mijn kennis en kunde over te dragen. Deze trainingservaring bouwde ik op gedurende de vijf jaar als franchisenemer bij een trainingsinstituut. Mijn focus hield ik constant op verkoop en accountmanagement.

Lees meer

Missie wordt werkelijkheid

Met Universe of Sales staat een kenniscentrum dat enthousiast is voor het vak verkoop. In samenwerking met een groep gedreven accountmanagers, commercieel directeuren en het kenniscentrum is er 2,5 jaar gewerkt aan het formuleren van de opleiding Account Management op MBO niveau 4. De opleiding wordt sinds 1 september 2008 door ROC’s aangeboden als een vierjarige dagopleiding. Om beter aan de vraag naar verkooptalent te voldoen, is ons dienstenpakket door de jaren heen verder uitgebreid en zijn werving & selectie, coaching en training toegevoegd. Om de missie nog verder door te voeren, blijft Universe of Sales zich ontwikkelen. Zo gaat het HBO geaccrediteerde traineeship in 2019 van start. In 2019 werken we aan het verkrijgen van een validatie vanuit het NLQF.

Meer weten?

 

Share This