Programma

Wil je meer, of beter: alles weten over het traineeship van Universe of Sales? Maar pas op, voor je het weet, ben je verkocht.
Lees meer
opleiding Young Sales Professional

Beschrijving uitstroomprofiel

Na het behalen van de opleiding sales/accountmanagement ben jij in staat het volledige commerciële proces zelfstandig en/of in een team uit te voeren. Dit omdat jij jezelf de benodigde kennis en kunde eigen hebt gemaakt en een ruime ervaring in de praktijk hebt opgedaan.

Na ongeveer drie jaar zal jij als medior worden ervaren, waarbij persoonlijke aandacht voor jouw eigen ontwikkeling een belangrijke meerwaarde is. Deze leer werk combinatie zorgt voor jouw persoonlijke groei en de houding van een volwassen beroepsbeoefenaar/ gesprekspartner voor relaties en collega’s.

Beschrijving competentieprofiel

De opleiding hanteert kerncompetenties voor het curriculum.
Hieronder staan ze kort beschreven.

Professionaliseren

Je kunt op basis van zelfreflectie je eigen deskundigheid, manier van leren & handelen onderhouden en bevorderen.

Samenwerken

Je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen en die van een groep of collega.

Communiceren

Je kunt feiten, ideeën of meningen aan anderen duidelijk maken, gebruikmakend van heldere en correcte taal, gebaren en non-verbale communicatie; zowel telefonisch, face to face als online en op schrift. Je bent in staat om informatie, ideeën en oplossingen over te brengen op een publiek bestaande uit specialisten of niet-specialisten.

Analyseren

Je weet problemen te signaleren, herkent belangrijke informatie en kunt verbanden leggen tussen gegevens. Je kunt mogelijke oorzaken van problemen op te sporen, en vindt van ter zake doende gegevens om daar vervolgacties aan te kunnen koppelen.

Managen (relatiebeheer)

Je kunt klantgericht handelen en weet de juiste relaties aan te gaan en te onderhouden. Je kunt op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen, beslissingen nemen en de daarvoor benodigde tijd, acties en middelen organiseren om de gestelde doelen te bereiken. Hierover kun je correct rapporteren over voortgang aan stakeholders.

Commercieel vermogen

Je kunt denken en handelen vanuit kansen in de markt en deze op juiste commerciële waarde schatten op basis van een gedegen (theoretische) fundering. Tevens ben je in staat anderen te overtuigen en instemming te krijgen met plannen, ideeën of producten door het toepassen van de juiste technieken en methoden

Neem contact op

Wil je weten wat Universe of Sales voor jou kan betekenen?

Referenties van studenten

“Sales is doen. Bij Universe of Sales wordt de theorie direct in de praktijk gebracht en ervaar je gelijk welke methodes en technieken bij je passen. De theorie blijft zo beter hangen. Het grote pluspunt van Universe of Sales ten opzichte van reguliere beroepsopleidingen is de kleinschaligheid. Geen grote groepen studenten, maar persoonlijke coaching op maat. Dankzij de opleiding van Universe of Sales ben ik niet alleen in het verkoopvak gegroeid, maar ook als mens. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ik weet wat mijn pluspunten en valkuilen zijn. Deze opleiding legt een prima fundament onder je (sales)carrière.”

Nick Derks

“Bij de opening van een verkoopgesprek heb je al 30 regels waar je op kunt letten. Wie had dat gedacht! Je leert ze niet van een blaadje en dan een toets maken, nee… je mag gewoon aan tafel gaan zitten en het in een rollenspel proberen. Spannend, ja! Leerzaam en leuk, ja! Je leert met onprettige en oncomfortabele situaties omgaan, dit maakt je zelfverzekerder in het echte salesleven. Tijdens de opleiding van Universe of Sales ontdek je wie je als mens bent. Dat kan behoorlijk confronterend zijn, maar je groeit er des te sneller door. Je leert om je eigen unieke punten te waarderen en om die te gebruiken in het verkoopvak.”

Joey Raven

Referenties van bedrijven

“SecureLink Nederland werkt al sinds 2009 naar volle tevredenheid samen met salesopleider Cees van Asselt. Ons bedrijf en dat van Cees van Asselt matchen qua DNA. Beide kennen we een no-nonsense cultuur, zeggen we de dingen recht voor zijn raap en acteren we snel, maar absoluut met verstand van de materie in het salesvak. Cees van Asselt is één van de weinige verkooptrainers in Nederland die het salesvak begrijpt en die dit op gestructureerde wijze weet over te brengen op onze medewerkers. Zijn missie om het salesvak naar een hoger niveau te brengen en door de opleiding Young Sales Professional bereikbaar te maken voor een grote groep verkooptalenten ondersteunen wij ten volste! Met zijn mensenkennis en inzichten zet Cees van Asselt je regelmatig op een constructieve manier aan het denken. Wanneer je het ‘voorrecht’ geniet om gebruik te maken van zijn saleskennis en -kunde en/of van de lesstof die Cees van Asselt heeft ontwikkeld, ga je een glansrijke toekomst in sales tegemoet. Ons advies: go for it!

Securelink-Logo-RGB_Zonder_ondertitel

Marco Barkmeijer

SecureLink Nederland B.V.

Meer informatie?

Wilt u weten wat Universe of Sales voor jou kan betekenen? Vul dan vrijblijvend dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij horen graag van je!

Velden met een * zijn verplicht.

Telefoon

033-2980272

Locatie

Eemweg 6
3742 LB  Baarn

Volg ons op social media

Share This